Зам.-Министър Любомир Дацов Ще Участва В Кръгла Маса За Изпълнението На Лисабонската Стратегия

Зам.-Министър Любомир Дацов Ще Участва В Кръгла Маса За Изпълнението На Лисабонската Стратегия

Утре, 17.01.2008 г., от 9:30 ч. до 13:00 ч. в хотел „Шератон", ще се проведе кръгла маса на тема "Напредъкът на България по изпълнението на Лисабонската стратегия: Дискусия по оценката на Европейската комисия". Форумът е организиран от Представителството на Европейската комисия в България.

Участие в дискусията ще вземе и заместник-министърът на финансите Любомир Дацов, който е национален координатор по обновената Лисабонска стратегия. Сред участниците в събитието са генералният секретар на ЕК Тони Де Костер и Жерар Де Граф - началник отдел в Генералния секретариат на ЕК, както и министрите Емилия Масларова и Николай Василев, зам.-министър Нина Радева, представители на бизнеса и неправителствения сектор. Ще бъдат дискутирани административният капацитет, макроикономическата ситуация и модернизирането на трудовия пазар.

Събитието има за цел да предизвика ползотворна дискусия, която да очертае рамката на мерки и действия на българското правителство в отговор на специфичните препоръки на Европейската комисия за изпълнението на Лисабонската стратегия и която да бъда отразена в Националната програма за реформи на България за 2008 - 2010 г.

Водещи новини

Времето