Министърът На Финансите Пламен Орешарски Ще Участва В Заседание На Екофин

Министърът На Финансите Пламен Орешарски Ще Участва В Заседание На Екофин

Днес, 03.12.2007 г., министърът на финансите Пламен Орешарски заминава за Брюксел, Белгия, където утре, 04.12.2007 г., ще участва в поредното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси /ЕКОФИН/.

На заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси ще се обсъди прилагането на мерките от Пакта за стабилност и растеж (ПСР) и по-специално отражението на Есенните прогнози на Европейската комисия (ЕК) върху бюджетното наблюдение на държавите-членки с открита процедура по прекомерен дефицит. В рамката на тази група въпроси финансовите министри ще обсъдят и бъдещия преглед през 2008 г. на Програмите за стабилност и Конвергентните програми.

Членовете на ЕКОФИН ще обсъдят и приемат Заключения относно процеса на многостранно наблюдение от Лисабон по отношение на Националните програми за реформи за 2007 г. и Заключения относно икономическия ефект от миграцията в Европейския съюз.

Ще бъдат разисквани и редица въпроси в контекста на финансовите услуги като платежоспособността на застрахователните компании, регулаторната рамка „Ламфалуси\" и рисковия капитал.

В рамките на ЕКОФИН министрите ще обсъдят и икономическото положение въз основа на есенните икономически прогнози на ЕК.

Времето