Пламен Орешарски Ще Открие Първото Официално Заседание На Комитета За Наблюдение На Националната Стратегическа Референтна Рамка

Пламен Орешарски Ще Открие Първото Официално Заседание На Комитета За Наблюдение На Националната Стратегическа Референтна Рамка

Утре, 14.11.2007 г., министърът на финансите Пламен Орешарски и Директорът на ГД „Регионална политика" на ЕК Жан-Мари Сейлър ще открият първото официално заседание на Комитета за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка (НСРР). Комитетът за наблюдение е създаден въз основа на Постановление на Министерския съвет № 182 от 2006 г., като негов председател е министър Орешарски.

В заседанието ще вземат участие още заместник-министрите, в чийто ресор са управляващите органи на оперативните програми, представители на Министерство на финансите, Министерския съвет, регионалните и местни власти и социално-икономически партньори. Като наблюдатели в комитета ще участват представители на Европейската комисия, Световната банка, Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие.

По време на заседанието ще бъдат разгледани и гласувани Вътрешните правила за работа и Кодекс за поведение на комитета. Ще бъде направен преглед на подготовката за изпълнение на Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС в съответствие с целите и приоритетите на Националната стратегическа референтна рамка.

Събитието ще започне от 11.30 часа в хотел „Хилтън", като официалното му откриване до 12.00 часа ще бъде открито за представители на медиите.

         Заповядайте!

Времето