Предстоящи Събития На Министерство На Финансите През Месец Октомври

Предстоящи Събития На Министерство На Финансите През Месец Октомври

Представяме на вашето внимание предстоящите събития на Министерството на финансите за месец октомври 2007 г.:

На 02.10.2007 г. изпълнителният директор на Световната банка Херман Вайфелс пристига на визита в България и ще се срещне с министъра на финансите Пламен Орешарски. Вайферс ще посети България в контекста на поредица от обиколки за запознаване със страните, чиито интереси представлява в рамките на Борда на изпълнителните директори на международната финансова институция. Това ще бъде неговата първа визита в страната от поемането на поста през м. ноември 2006 г.

На 03.10.2007 г. министърът на финансите ще участва в годишната среща на бизнеса с правителството на тема „Второ десетилетие на растеж: рискове и възможности". Презентацията на министър Орешарски е на тема „Новите данъци - философия и перспективи". Форумът ще се проведе в хотел „Шератон".

В периода 04-16.10.2007 г . ще се проведе мисия на Международния валутен фонд за редовните консултации с България по член ІV от Учредителния договор на Фонда.  В рамките на посещението екипът на МВФ ще се срещне с представители на правителството и на централната банка за обсъждане на изпълнението на  макроикономическите показатели и на финансово-икономическите политики, провеждани в страната през настоящата година.

На 04.10.2007 г. министър Орешарски и неговият екип ще се срещнат с мисията, водена от Алберт Йагер, който е новият ръководител на екипите на фонда за България и Румъния. На срещата ще се обсъдят основните мерки на фискалната политика, насочени към поддържане на стабилна макроикономическа среда и продължаване на структурните реформи с цел устойчивост на икономическия растеж и генериране на максимални ползи от членството на страната в ЕС.

На 09.10.2007 г. министърът на финансите ще участва в редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси /ЕКОФИН/, което ще се проведе в Люксембург.

На 10.10.2007 г. министър Орешарски ще участва в представянето на доклада на Световната банка Doing Business 2008. Докладът се изготвя и публикува за пета поредна година, извършва се по поръчка на СБ и информацията, която съдържа се взима под внимание от инвеститори и международни финансови институции.

До 10.10.2007 г. министерство на финансите ще публикува Прогноза за нетните касови потоци на единна сметка в БНБ за месец октомври.

На 12.10.2007 г. по покана на министър Орешарски на работна среща пристига министърът на икономиката и финансите на Р Гърция Георгиос Алогоскуфис.

До 19.10.2007 г. на Интернет страницата на МФ ще бъде публикувано финансовото изпълнение по програми ФАР, ИСПА и САПАРД към 30 септември 2007 г.

До 22.10.2007 г. Министерство на финансите ще публикува бюлетина „Държавен дълг" за месец септември.

На 24.10.2007 г. дирекция „Одит на средствата от ЕС" ще проведе семинар на тема „Основни положения във връзка с контрола и одита на средствата от европейските фондове и програми".

До 31.10.2007 г. на Интернет страницата на МФ ще бъде публикуван Емисионният календар за месец декември, който включва предстоящите аукциони за емитиране на държавни ценни книжа за месец 12.2007 г.

 

 

 

Водещи новини

Времето