Пламен Орешарски Представи Икономическата Среда В България Пред Финландски Инвеститори

Пламен Орешарски Представи Икономическата Среда В България Пред Финландски Инвеститори

Днес, 04.09.2007 г., министърът на финансите Пламен Орешарски се срещна с министъра на външната търговия и развитието на Финландия Пааво Вяюрюнен и с посланика на Финландия в България Н.Пр. Кауко Ямсен. На срещата присъстваха и инвеститори от Финландия.

Министърът на финансите представи икономическото развитие на страната в последните години, както и инвестиционния климат и състоянието на финансовия сектор. Той отбеляза, че в последните 4 години България има висок икономически растеж от около 6 % годишно. Министър Орешарски заяви още, че от началото на текущата година ставката по корпоративния данък е 10 %, което ни нарежда сред първите в Европа. При корпоративния данък са предвидени и възможности за неговото преотстъпване, съгласно определени законови условия. Нивото на акцизите в страната е около минималните за ЕС.

Министърът на финансите разясни на финландските гости, че в нашето законодателство са предвидени редица облекчения за големите инвеститори. Той допълни, че заедно с неговия екип е на разположение за допълнителни въпроси при желание за инвестиране в България.

Времето