Министърът На Финансите Пламен Орешарски Ще Участва В Откриването На Два Международни Форума

Министърът На Финансите Пламен Орешарски Ще Участва В Откриването На Два Международни Форума

В понеделник, 09.10.2006 г., министърът на финансите Пламен Орешарски ще открие международна конференция по вътрешен одит на тема „Ролята на вътрешния одит за ефективното управление и контрол ”. Събитието ще се проведе от 9 часа в хотел „Хилтън” – София.

Форумът е организиран от Инстиута на вътрешните одитори в България с любезната подкрепа на проект „Инициатива отворено управление” на Американската агенция за международно развитие и Делегацията на Европейската комисия в България. Конференцията в София ще събере световния елит в тази професия, като сред гостите ще бъде и Дейвид Ричардс, президент на Международния институт на вътршните одитори.

По-късно през деня, от 09:30 ч. в зала „София” на столичния хотел „Кемпински Зографски”, министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва в откриването на международния тридневен семинар на тема: „Прозрачността и отношенията с медиите като средство за борба с корупцията и измамите, засягащи финансовите интереси на ЕС”.

Форумът се организира от Комуникационната мрежа на Европейската служба за борба с измамите (OLAF), Министерство на вътрешните работи на България и Международната федерация на журналистите.

Водещи новини

Времето