Публикувани Са Списъци На Iban Сметки На Някои Бюджетни Предприятия И Допълнителни Указания При Преминаването Към Iban

Публикувани Са Списъци На Iban Сметки На Някои Бюджетни Предприятия И Допълнителни Указания При Преминаването Към Iban

На Интернет страницата на Министерство на финансите е публикувано методическо указание ДДС 06/26.05.2006 г., което е изготвено от дирекция „Държавно съкровище” и се издава на основание чл.23 ал.8 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2006 г.

Указанието съдържа списъци на IBAN сметки на някои бюджетни предприятия и разяснява преходните процедури, свързани с преминаването към IBAN. В приложение към ДДС 06/26.05.2006 г. е поместен списък на IBAN кодовете и сметките в БНБ на първостепенни разпоредители, БАН и ДВУ, по които се възстановяват суми, преведени чрез бюджетно платежно нареждане съгласно т.т. 16.11.5 и 16.11.6 от Указание 03-13006 и се извършва централизацията на „транзитните сметки” и „сметките за наличности”. Приложен е и списък на банковите сметки за чужди средства на ТП на НОИ за прилагане от 05.06.2006 г. на процедурите на директен дебит за някои разходи на ДОО.

Указанието и приложението към него се намират в категория „Бюджет”/ „Методология”/ „Методология на отчетността”/ „Методически указания”.

Водещи новини

Времето