Министерство На Финансите Провежда Форум За Публично-Частното Партньорство В България

Министерство На Финансите Провежда Форум За Публично-Частното Партньорство В България

На 29 май 2006 г., понеделник, от 10:00 ч., в зала „София 1” на столичния хотел Кемпински Зографски, министърът на финансите Пламен Орешарски ще открие форум на тема „Публично-частното партньорство в България”.

Дискусията се организира от Министерство на финансите. В нея участие ще вземат г-н Рууд Ван Енк – ръководител на отдел „ФАР и ИСПА” на Делегация на Европейската комисия в страната, г-н Данте Бранди – първи секретар на посолството на Италия в България, г-жа Боряна Пенчева – директор на дирекция „Управление на средствата от ЕС” в Министерство на финансите, заместник-министри от ресорни министерства, представители на областни и общински администрации, както и на синдикати и работодатели.

В рамките на дискусионния форум ще бъдат представени необходимостта от публично-частното партньорство (ПЧП) и перспективата му за развитие в България, ролята на Министерство на финансите в областта на ПЧП, възможностите за реализация на ПЧП и приоритетни сектори в България.

Публично-частното партньорство представлява дългосрочно договорно отношение между лица от частния и публичния сектор за финансиране, построяване, реконструкция, управление или поддръжка на инфраструктура с оглед постигане на по-добро ниво на услугите.

Международната практика показва, че ПЧП е един от успешните финансови инструменти за осигуряване на инвестиции в публичната инфраструктура, когато държавният и общинските бюджети не разполагат с необходимия ресурс и целят да осигурят по-добра стойност на вложените публични средства.

Водещи новини

Времето