Публикувано Е Ръководство За Планиране, Подготовка И Изпълнение На Мерките За Информация И Публичност На Програма Испа И Кохезионния Фонд На Ес

Публикувано Е Ръководство За Планиране, Подготовка И Изпълнение На Мерките За Информация И Публичност На Програма Испа И Кохезионния Фонд На Ес

На Интернет страницата на Министерство на финансите е публикувано Ръководство за планиране, подготовка и изпълнение на мерките за информация и публичност на Програма ИСПА и Кохезионния фонд на ЕС.

Ръковдството съдържа изискванията, които регламентират основните рамки на процеса на прозрачност и публичност на проектите, финансирани от програма ИСПА. След датата на присъединяване на Р България към ЕС за проектите по ИСПА ще се прилагат Регламентите на Кохезионния фонд. В тази връзка в Ръководството са представени и мерките за информация и публичност, касаещи Кохезионния фонд.

Практическото ръководство за планиране, подготовка и изпълнение на мерките за информация и публичност отразява системата за вътрешен обмен на информация и координация между отделните административни звена. То е разработено на базата на изискванията на Европейската комисия, но отчитайки специфичните условия в България по отношение на публичните комуникации. Взети са под внимание както характерната медийна среда, така и нивото на компетентност на различните видове публики.

Ръководството е насочено и предназначено за ползване от експерти в изпълнителните агенции и всички звена, които работят по усвояването на предприсъединителните инструменти на Европейския съюз, както и тези, които в бъдеще ще работят по проектите от Кохезионния фонд.

Документът се намира в категория „Структура и история”/ ”Обща и специализирана администрация”/ „Управление на средствата от ЕС”.

Времето