Министерство На Финансите Публикува Ръководство За Администриране На Собствени Ресурси На Европейския Съюз

Министерство На Финансите Публикува
Ръководство За Администриране На Собствени Ресурси На Европейския Съюз

На Интернет страницата на Министерство на финансите е публикувано Ръководство за администриране на собствени ресурси на Европейските общности в Република България.

Като бъдещ член на Европейския съюз, България следва да прилага европейското законодателство в областта на собствените ресурси, с които се финансира общия бюджет на ЕС. Законодателството на ЕС в тази област има пряко действие във всяка една държава-членка. Независимо от това, необходимите административни структури и процедури за управление на Системата за собствените ресурси трябва да са налице преди датата на присъединяване.

Целта на настоящото Ръководство е преди всичко да дефинира административните условия в Република България за прилагане на Системата за собствени ресурси на Общия бюджет на ЕС и да опише функциите на отговорните органи. Една от основните задачи на ръководството е да определи институциите и ведомствата, участващи в администрирането на Системата за собствени ресурси на ЕС и задълженията им в това отношение. Ръководството описва изграждащата се система за собствени ресурси в България, т.е. отговорните органи и съответните им функции, и регламентира работните процедури при администриране на различни видове собствени ресурси с цел осигуряване на обща координация при изпълнение на българските задължения по отношение на собствените ресурси и свързаната с това отчетност.

Документът се намира в категория „Европейска интеграция”/ ”Документи”/ „Собствени ресурси на Европейския съюз”.

Времето