Холанският Финансов Министър Поздрави България За Успешното Приключване На Бюджет 2005

Холанският Финансов Министър Поздрави България За Успешното Приключване На Бюджет 2005

Днес, 09.02.06 г. министърът на финансите Пламен Орешарски се срещна с вицепремиера и министър на финансите на Кралство Нидерландия Герит Залм.

Българският финансов министър заслужава похвала за успешното приключване на бюджет 2005 и реализирания излишък, заяви след срещата министър Залм. Той припомни, че само преди дни горната камара на Холанския парламент е ратифициарала договора за присъединяване на България и Румъния. Има какво още да бъде направено за укрепване на административния капациет, борбата с корупцията и съдебната система, за се поздравим с пълноправното членство от 1 януари 2007 г., изтъкна холанският вицепремиер.

Министърът на финансите Пламен Орешарски благодари за подкрепата на Кралство Нидерландия в Холанската група на МВФ. Орешарски изрази благодарност и за помощта, която получава от холандското министерство на финансите по редица проекти. Българският финансов министър изтъкна, че по линия на двустранното сътрудничество се работи по проекти в областта на митниците, данъчната администрация и бюджета. Пламен Орешарски благодари и за бързата и навременна финансова помощ, която холандското правителство оказа на страната ни за възстановяване на щетите от наводненията.

Времето