Започва Разработването На Нов Структурен Заем От Световна Банка

Започва Разработването На Нов Структурен Заем От Световна Банка

Днес, 13 февруари 2006 г., в Министерство на финансите се проведе среща между мисия на Световната банка и представители на българското правителство, по време на която бяха дискутирани параметри на възможен структурен заем за развитие на политиките в областта на образованието, здравеопазването, заетостта и социалната защита.

Министърът на финансите Пламен Орешарски заяви в началото на срещата, че страната ни е заинтересувана от продължаване на диалога с Банката по програмите на правителството за реформи в образованието, здравеопазването, заетостта и социалната защита. В рамките на работната мисия на банката ще се проведат разговори с представители на трите министерства за идентифициране на пакет от реформи, чието осъществяване може да приключи до септември. Едва след изпълнението на пакета от структурни мерки банката ще може да се ангажира с отпускането на средства в подкрепа на платежния баланс на страната.

Представителите на Световната банка изразиха задоволство от изразената от правителството висока степен на подкрепа на подобен проект и решимост за реформи.

Времето