Министърът На Финансите Ще Се Срещне С Президента На Ебвр И Холандския Си Колега

Министърът На Финансите Ще Се Срещне С Президента На Ебвр И Холандския Си Колега

На 09 февруари 2006 г., четвъртък, министърът на финансите Пламен Орешарски ще се срещне с президента на Европейската банка за възстановяване и развитие Жан Люмиер. Основната тема на разговор между двамата ще бъде бъдещото сътрудничество между банката и българското правителство. Ще бъдат обсъдени и основните параметри от Стратегията на банката за България за периода 2005-2007г., приета от борда на директорите на ЕБВР в края на миналата година.

По-късно финансовият министър ще проведе среща и със заместник министър-председателя и министър на финансите на Холандия Герит Залм. Обект на разговор ще бъде развитието на икономиката на страната ни с оглед предстоящото членство на Българя в ЕС.

След срещите в Министерство на финансите, от 15:00 ч., в столичния хотел „Шератон”, Жан Люмиер, Герит Залм и Пламен Орешарски ще участват в откриването на регионален семинар на ЕБВР за насърчаване на инвестициите и конкурентноспособността в Югоизточна Европа.

В рамките на семинара ще бъдат обсъдени теми за развитието на производствения сектор в региона, за подпомагане повишаването на конкурентноспособността на местните предприятия и за насърчаване на преките чуждестранни инвестиции на зелено.

Времето