Министърът На Финансите Пламен Орешарски Се Срещна С Ръководството На Американската Търговска Камара

Министърът На Финансите Пламен Орешарски Се Срещна С Ръководството На Американската Търговска Камара

Днес, 26 януари 2006 г., министърът на финансите Пламен Орешарски се срещна с ръководството на Американската търговска камара у нас. На срещата присъстваха г-н Кенет Лефковиц, президент на Американската търговска камара, г-н Валентин Георгиев, изпълнителен директор, както и търговското аташе и икономическият съветник на Американското посолство в България .

Една от темите, която бе обсъждана по време на разговорите беше възможността за започване на преговори за решаване на въпроса за подписване на споразумение за избягване на двойното данъчно облагане.

Министърът на финансите Пламен Орешарски увери представителите на американския бизнес у нас в готовността и желанието на българското правителство да съдейства за увеличаване на американските инвестиции в страната. Министър Орешарски изтъкна, че съществен принос за това би имало споразумението за избягване на двойното данъчно облагане. „Оптимист съм, че в хода на преговорите ще успеем да намерим удовлетворителни решения за финализиране на документа”, заяви финансовият министър. Той припомни, че преговорите продължават вече 10 години, но е постигнат съществен напредък в отношението на американската администрация по въпроса от 2000-та година досега, като заслугата за това е на Американската камара.

Представителите на американския бизнес у нас изразиха общото си задоволство от развитието на данъчната система у нас и заявиха, че ще лобират за създаване на все по-благоприятен бизнес климат в страната.

Водещи новини

Времето