Бордовете На Гуверньорите На Мвф И Сб Одобриха Докладите И Препоръките За Дейността На Международните Финансови Институции В България

Бордовете На Гуверньорите На Мвф И Сб Одобриха Докладите И Препоръките За Дейността На  Международните Финансови Институции В България

В рамките на срещата на гуверньорите на Международния валутен фонд и групата на Световната банка, министърът на финансите Пламен Орешарски внесе за одобрение доклади за дейността на финансовите институции у нас. В качеството си на гуверньор за България в СБ и докладващ от името на Комисията за съвместни процедури, министър Орешарски представи за приемане от бордовете на двете финансови институции докладите и съдържащите се в тях препоръки за дейността на Фонда, Банката, Международната финансова корпорация и Международната асоциация за развитие в България.

Министър Орешарски предложи също на вниманието на гуверньорите за приемане и доклада и отразените в него препоръки, свързани с работата на Агенцията за многостранно гарантиране на инвестициите (АМГИ). Докладът е изготвен от Комитета за процедурите на Агенцията.

Предложените от министъра на финансите доклади бяха обсъдени и одобрени в рамките на дискусиите на годишната среща във Вашингтон.

Времето