Министър Пламен Орешарски Заминава За Вашингтон За Годишната Среща На Мвф И Сб

Министър Пламен Орешарски Заминава За Вашингтон За Годишната Среща На Мвф И Сб

На 23.09.2005 г., петък, министърът на финансите Пламен Орешарски и ръководена от него делегация заминават за Вашингтон, САЩ, където ще вземат участие в годишната среща на Международния валутен фонд и Световната банка.

В българския екип, ръководен от министър Пламен Орешарски, са включени също зам.-министрите Кирил Ананиев и Димитър Ивановски, както и експерти от финансовото министерство.

В рамките на работното си посещение във Вашингтон българските финансисти ще се срещнат с висши ръководни представители на МВФ и СБ, сред които изпълнителният директор на Фонда Джерон Кремерс, директорът на І-ви европейски департамент Майкъл Деплер, ръководителят на мисията за България Ханс Фликеншийлд.

Министър Орешарски и ръководената от него делегация ще проведат среща и с изпълнителния директор на СБ Ад Мелкерт, както и с министъра на финансите на Кралство Нидерландия и ръководител на Холандската група в СБ, към която принадлежи България, Герит Залм, и с директора за България в банката Ананд Сет.

В програмата на посещението са включени също и срещи с представители на най-големите инвестиционни банки и на световния бизнес елит.

Времето