В Министерство На Финансите Започнаха Срещите С Мисията На Международния Валутен Фонд

В Министерство На Финансите Започнаха Срещите С Мисията На Международния Валутен Фонд

От 30 август 2005 г., в Министерство на финансите започват опознавателните срещи на мисията на Международния валутен фонд. Ръководителят на мисията за България Ханс Фликеншийлд, както и постоянният представител на фонда у нас Джеймс Роуф, се срещнаха тази сутрин с финансовия министър Пламен Орешарски.

В центъра на разговорите са макроикономическите и фискални параметри за развитието на страната до края на 2005 г., както и рамката на държавния бюджет за следващата година. По време на опознавателната мисия ще бъде направен и преглед на изпълнението на ангажиментите по предпазното споразумение на страната ни с Фонда. Очаква се също така да се дискутират и въпроси, свързани с предстоящите за гласуване в парламента проекти на данъчни закони. Ще бъде поставен и въпросът за непредвидените разходи, наложени от унищожителните наводнения у нас, като се очаква в хода на дискусията да бъде намерено адекватно решение.

Заключителната среща между представителите на Министерство на финансите и Международния валутен фонд ще бъде в края на седмицата.

Времето