Мф Обявява Конкурс За Издаване На Разрешения За Безмитна Търговия

Мф Обявява Конкурс За Издаване На Разрешения За Безмитна Търговия

В изпълнение на чл. 12в, ал. 10 от Закона за акцизите, министърът на финансите обяви със заповед конкурс за издаване на разрешения за извършване на безмитна търговия в търговски обекти, чиито разрешения изтичат до края на 2005 г. и в началото на 2006 г., т.е. до момента на следващия конкурс. Заповедта ще бъде публикувана в два централни ежедневника. Документите за участие в конкурса ще се подават в 15–дневен срок от деня, следващ датата на публикуване на обявата.

В чл. 12в, ал. 10 от Закона за акцизите е предвидено конкурсите за безмитни оператори да се провеждат два пъти годишно: през втората седмица на януари и втората на седмица на юли.

В съответствие с разпоредбите на закона в Министерството на финансите бе разработена нова Наредба за безмитната търговия, която определя условията и реда за извършване и организиране на безмитна търговия, както и контрола върху продажбата на стоки в обектите за безмитна търговия и напълно отговаря на законовите изисквания. Същата е обнародвана и влязла в сила на 01.07.2005 г.

Времето