Милен Велчев Се Срещна С Ученици От Нфсг

Милен Велчев Се Срещна С Ученици От Нфсг

Днес, 18 май 2005 г., министърът на финансите Милен Велчев се срещна по тяхна покана с ученици от последните класове и преподаватели от Националната финансово-стопанска гимназия в София.

Първата среща на министър Велчев, водена от министъра на финансите за един ден Велислава Митева, която завършва тази година обучението си в НФСГ, беше със заместник-директорите на училището, и се проведе в директорския кабинет. Гимназията работи в тясно сътрудничество по много проекти с инициативата Джуниър Ачийвмент България, както и по българо-австрийски проект „Икономика и мениджмънт”, съобщи зам.-директорът Мита Георгиева. Ръководството на гимназията представи пред министъра историята и настоящата дейност на училището, съвместните проекти, по които работи, както и новите специалности, в които се обучават учениците.

Министър Велчев поздрави абитуриентите от гимназията за заъвршването и пожела на останалите ученици успешно приключване на курса на обучение, като не пропусна да изрази съчувствието си към всички тях във връзка със скорошното грозно нападение, извършено срещу директора на гимназията Иван Арсов. „Един от най-сигурните начини да победим злобата, е да се научим да вярваме в себе си, да усетим вдъхновяващия вкус на чистата амбиция, подплатена със знания и умения, да заобичаме успеха и да знаем, че когато го постигнем този успех, особено ако е труден, е много важно да се поздравим за него и да го отпразнуваме”, заяви Милен Велчев пред събралите се ученици.

Предизвикателствата пред вас са особено големи, тъй като само след година и половина, вие, дами и господа, вече и по документ, вече и де юре ще бъдете част от новото поколение на Обединена Европа. Ще трябва да се съревновавате и доказвате на пазара на труда с връстниците си от един цял конгломерат от нации и културни традиции, посочи още министърът на финансите. Той отбеляза също огромното значение, което имат за страната ни фактът, че беше призната за действаща пазарна икономика; 15-те повишавания на кредитния ни рейтинг; намаляването на държавния ни дълг; и създаването на условия за бизнеса да открива работни места, да произвежда повече и по-качествено.

Милен Велчев пожела на всички събрани в Актовата зала ученици от НФСГ да имат достатъчно поводи да се гордеят, че са от този випуск на гимназията и сподели с тях една истина, в която е повярвал много преди да излезе филмът „Матрицата”: единствените ограничения пред нашето бъдеще са тези, които въображението ни само си поставя.

В края на срещата с Милен Велчев, Велислава Митева, от името на всички свои съученици, връчи на финансовия министър специален сертификат, определящ го като „Щатен спонсор на Националната финансово-стопанска гимназия”, с препоръка и пълномощия да привлича средства в помощ на училището, както и да пренасочва средствата от бюджетния излишък към банковата му сметка.

Специално бяха представени пред министъра на финансите 11-те учебно-тренировъчни фирми, които функционират в училището по съвместни проекти с Джуниър Ачийвмент и с българо-австрийската програма „Икономика и мениджмънт”.

Водещи новини

Времето