Остава По-Малко От Седмица До Крайния Срок На Националния Студентски Конкурс За Есе

Остава По-Малко От Седмица До Крайния Срок На Националния Студентски Конкурс За Есе

Както знаете, до 10 май 2005 г. влючително, ще се приемат студентските разработки на тема «България в икономическия и валутен съюз – възможни сценарии за стабилност и растеж». Съгласно правилата на националния конкурс за есе, който се провежда за втора поредна година, в него може да участват български студенти, учещи в страната и чужбина.

Проявата се провежда под патронажа на министъра на финансите Милен Велчев. В журито, което ще оценява студентските работи, са включени заместник-министърът на финансите Любомир Дацов, заместник-ректорът на УНСС доц. д-р Пламен Орешарски, съпредседателят на Център за икономическо развитие Александър Божков, деканът на Стопански факултет на СУ “Св. Климент Охридски” доц. д-р Тодор Попов, както и журналистите Асен Григоров от Българска Национална Телевизия, Мария Михайлова от радио “Дарик” и Пламен Енчев от в. “Труд”.

Авторът на най-доброто студентско есе ще получи парична награда от 1000 лв., както и правото на стаж в Министерство на финансите. Наградите за второ и трето място са съответно 700 и 500 лв. и също право на стаж.