Продължават Преговорите С Протестиращите От Захарни Заводи Горна Оряховица

Продължават Преговорите С Протестиращите От Захарни Заводи Горна Оряховица

На 04 май 2005 г., сряда, се проведе поредна среща между представители на синдикалните организации в Захарни заводи – Горна Оряховица АД и заместник-министъра на финансите Стамен Тасев. На срещата присъства и председателят на КНСБ д.р Желязко Христов.

На срещата синдикалните лидери представиха и разискваха решението на КЗК за евентуално преразглеждане на разпределението на квотите за внос на сурова захар. Те отново поставиха искането си за определяне на допълнителна квота за внос на 70 хил. тона суровина.

Ще се търси справедливо разрешение на проблема, в съответствие с възможностите на нормативната уредба, стана ясно след края на срещата. Следва да се има предвид, че срокът в който трябва Министерство на финансите да реагира, изтича след седмица, каза заместник министърът на финансите Стамен Тасев. Същата седмица ще се проведе и заседание Междуведомствения комитет по интегрирана митническа тарифа. Комитетът е консултативният орган, който дава предложение на МС за отпускане на допълнителна квота, припомни заместник-министърът.