Под Патронажа На Министър Милен Велчев В Пловдив Се Проведе Честване На Присъединителния Договор На България Към Ес

Под Патронажа На Министър Милен Велчев В Пловдив Се Проведе Честване На Присъединителния Договор На България Към Ес

На 25 април 2005 г., под патронажа на министъра на финансите Милен Велчев, в Пловдив се проведе тържество по случай подписването на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз. Домакин на събитието бе областният управител на Пловдив Гьока х. Петров.

На честването, което се състоя на централния площад на града, присъстваха заместник-министърът на външните работи Гергана Грънчарова, председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание Нина Радева, политици, множество музикални изпълнители и групи, както и множество пловдивчани.

Милен Велчев откри тържеството. Специално за случая на сцената бе монтирана видеостена, по която се излъчваше пряко от Люксембург подписването на присъединителния договор. Веднага след поздравителната реч на министър-председателя Симеон Сакскобургготски от Люксембург, Милен Велчев покани на сцената всички участници в тържеството и заедно изпяха химна на България.

Финансовият министър поздрави присъстващите с думите: „Нека да си кажем “Честито”! Преди минути, се сбъдна мечтата на поколения българи, които в продължение на десетилетия усещаха огромната несправедливост да бъдат откъснати от естественото си Европейско семейство”. Той добави, че най-важното условие за успеха е единението.

След това на площада се изви право хоро, в което се включи и финансовият министър. Честването беше закрито със стиховете на Вазов “Аз съм българче” и празнични фойерверки.