Започва Кампания В Подкрепа На Българското Производство

Започва Кампания В Подкрепа На Българското Производство

Министърът на финансите Милен Велчев представи днес на пресконференция победителя в конкурса за обществена поръчка на Министерство на финансите за комуникационна кампания, целяща стимулиране развитието на българското производство. Това е компанията “PR Media”, която ще ръководи мащабна информационна кампания в подкрепа на българското производство, чийто старт е утре, 30 април 2005 г. Инициативата е подкрепена от Съюза на издателите в България и Съюза на българските национални електронни медии.

На пресконференцията присъстваха изпълнителният директор на БТА Максим Минчев, главните редактори на вестниците „24 часа” и „Труд” Венелина Гочева и Тошо Тошев, завеждащ отдел „Новини и актуални предавания” на Би Ти Ви Люба Ризова, генералният директор на Българска национална телевизия Уляна Пръмова, както и представители на БНР и НТВ, социолози. Медиите, които те представляват, се явяват и партньори в кампанията.

Министърът на финансите Милен Велчев изрази надежда, че кампанията ще допринесе за промяна в мисленето на онези българи, които смятат, че вносните стоки са по-добри от българските. Министърът добави, че като част от тази национална кампания Министерство на финансите е провело конкурс за лого и мото на кампанията. „Радвам се, че победителят в процедурата за обществена пръчка, се съгласи да използва посланията, които бяха излъчени от този първоначален конкурси”, добави Милен Велчев.

Финансовият министър увери присъстващите, че конкурсът за избор на изпълнител на обществената поръчка е проведен при спазване на всички изисквания на Закона за обществените поръчки. „Беше избран кандидатът, предлагащ не само най-изгодни икономически условия, но и предлагащ най-широкообхватна информационна кампания”, подчерта той.

Министърът на финансите добави, че първият етап на кампанията ще завърши на 24 май – „Ден на славянската писменост и култура”.