Министърът На Финансите Милен Вeлчев Заминава На Работно Посещение В Германия И Сащ

Министърът На Финансите Милен Вeлчев Заминава На Работно Посещение В Германия И Сащ

Днес, 14 април 2005 г., министърът на финансите на Република България Милен Велчев заминава на работно посещение в Берлин, Германия.

Визитата на министър Велчев ще започне с участие в бизнес закуска с Гернот Ерлер – заместник-председател на парламентарната група на германската Социалдемократическата партия в Бундестага на Германия.

По-късно финансовият министър ще се срещне с борда на директорите на “CommerzBank AG”. Веднага след разговора в сградата на банката министър Велчев ще направи презентация на тема – „Пътят на България към Европа”. На събитието ще присъстват 400 висши служители от Федералните министерства на Германия, Бундестага, посланици и висши ръководни кадри на големи германски концерни и финансови институции, както и представители от различни институции на Европейския съюз.

В ранния следобед финансовият министър ще проведе среща и с Ингрид Матеус-Майер – член на ръководството на „KfW Bankruppe”.

От Германия министър Велчев ще отлети за Вашингтон, САЩ, където от 16 до 18 април ще вземе участие в пролетната среща на гуверньорите на Международния валутен фонд и Световната банка. На 16 април 2005 г., финансовият министър ще се срещне с Шенгман Занг – управляващ директор на Световната банка. По-късно министър Велчев ще разговаря и с членове на Международния валутен и финансов комитет на фонда.

Милен Велчев ще се срещне и с Марк Блумфийлд - президент на Американския съвет за капиталово формиране. На срещата ще присъстват и Ричард Ран и Дан Мичъл – представители на фондация „Heritage”.

В централата на МВФ в неделя финансовият министър ще проведе разговори с Майкъл Деплер – ръководител на Първи Европейски Департамент на МВФ, с Джерон Кремерс – изпълнителен директор за България в МВФ, с Ананд Сет – директор за България в Световната банка и с Ад Мелкерт – изпълнителен директор на Холандската група в Световната банка.

Министър Велчев ще даде и интервю за CNN.

Финансовият министър ще се срещне и с българската общност във Вашингтон. Срещата ще се проведе от 18:00 ч. в посолството на Република България във Вашингтон, САЩ.

На 18 април министърът на финансите ще се срещне с представители на „Cato Institute”.

Следобед ще проведе двустранна среща със заместник министъра на финансите на САЩ - Рандал Куорълс. След това министър Велчев ще отпътува за Ню Йорк, където на 19 април ще вземе участие в икономически форум, организиран от „Eurasia Group”. Преди отпътуването му за България той ще се разговаря с представители на Управителния съвет на „Wallstreet Journal”.

Министър Велчев се завръща в България на 20 април 2005 г.

Времето