Министерство На Финансите Обяви Темата На Националния Студентски Конкурс За Есе

Министерство На Финансите Обяви Темата На Националния Студентски Конкурс За Есе

На 11.04.2005 г., на специална пресконференция заместник-министърът на финансите Любомир Дацов обяви началото на студентския конкурс за есе, който тази година е на тема: „България в икономическия и валутен съюз –възможни сценарии за стабилност и растеж”.

Конкурсът се провежда за втора поредна година и е под патронажа на министъра на финансите Милен Велчев. Медийни партньори на инициативата са сутрешният блок на Българската национална телевизия, предаване “Портфейл” на Дарик радио и вестник “Труд”. Заместник-министър Дацов заяви, че Министерството на финансите има амбицията да превърне този конкурс в традиция и престижно събитие за студентите преди началото на лятната сесия.

Наградите за най-добрите есета са както следва: 1000 лв. за първо място, 700 лв. за второ и 500 лв. за трето. На класиралите се от първо до пето място ще бъде предоставена възможността за едномесечен стаж в Министерството на финансите. Крайният срок за изпращане на есетата е 10 май 2005 г.

Пълните условия за участие в конкурса, както и критериите за оценка можете да намерите на Интернет страницата на Министерство на финансите - www.minfin.bg , в секция обяви.