За Трета Поредна Година Министър Велчев Ще Отстъпи Своя Стол На Участник В Инициативата „Мениджър За Един Ден”

За Трета Поредна Година Министър Велчев Ще Отстъпи Своя Стол На Участник В Инициативата „Мениджър За Един Ден”

За трета поредна година под патронажа на министъра на финансите Милен Велчев ще се проведе международната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт България” – Мениджър за един ден.

Утре, 29 март 2005 г., вторник, петнадесет ученици, участници в инициативата, ще гостуват на Министерство на финансите (МФ). По предложение на министър Велчев, обявено още по време на първото издание на „Мениджър за един ден”, един от младежите получава неповторимия шанс да бъде „Министър на финансите за един ден”.

Тази година на горещия министерски стол на финансист №1 ще седне Велислава Матеева, на 18 години. Тя е ученичка в 12 клас на Националната Финансово-Стопанска гимназия, специалност „Икономика и мениджмънт”. Това ще е вторият „министър на финансите”, представител на нежния пол в историята на Република България.

„Министърът на финансите за един” ден ще обяви победителите от конкурса на Министерство на финансите за послание и лого в подкрепа на производството и износа на български стоки и услуги. Кампанията е част от подготовката на страната за успешно членство в Общия европейски пазар. Утре от 12:00 ч., „министърът на финансите” Велислава Матеева ще даде първата си пресконференция заедно със зам.-министър Любомир Дацов в зала „Колегиум” на МФ.