Министерство На Финансите Обяви Победителите В Националния Конкурс За Послание И Лого

Министерство На Финансите Обяви Победителите В Националния Конкурс За Послание И Лого

Днес, 29 март 2005 г., министърът на финансите за един ден Велислава Матеева и заместник-министърът на финансите Любомир Дацов обявиха победителите в националния конкурс за послание и лого на комуникационна кампания в подкрепа на макроикономическата стабилност и платежния баланс.

Конкурсът се проведе през месец февруари като в него се включиха 110 участника. Както беше обявено по-рано в конкурсното жури бяха включени четирима главни редактори, ето и пълният му състав:

Николай Томов, главен редактор на в. “Борба”, Велико Търново

Петър Пунчев, изпълнителен директор, радио FM+

Максим Минчев, генерален директор на БТА

Люба Ризова, директор “Новини и актуални предавания”, Би Ти Ви

Любомир Дацов, заместник-министър на финансите

На трето място журито постави предложението на Кирил Кацаров с девиз “Родното е модно”. На второ място беше поставено графичното предложение за лого на Мария Никова, а за победител в конкурса беше обявен Стефан Василев. Заместник-министърът на финансите Любомир Дацов връчи грамоти на тримата победители, чийто парични награди са както следва 1000, 2000 и 3000 лв. (Можете да се запознаете с графичните предложения на класираните на първо и второ място участници в секция "Конкурси")

В протокола на журито освен победителите се препоръчва също така използването на логото и девиза на Съюз “Произведено в България” предвид “безспорните естетични и графични достойнства на логото и положителното възприемане и разпознаваемост на мотото сред обществеността”. Препоръката на комисията няма задължителен характер, като окончателното решение ще бъде взето след приключване на процедурата по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на комуникационна стратегия.

На снимката са победителите в конкурса – от ляво на дясно Стефан Василев, Мария Никова, Кирил Кацаров.