Милен Велчев Ще Бъде Един От Първите Потребители На Обновения Сайт На Министерство На Финансите

Милен Велчев Ще Бъде Един От Първите Потребители На Обновения Сайт На Министерство На Финансите

На 9 март 2005 г., сряда, от 11.00 ч. ще се проведе online разговор с министъра на финансите Милен Велчев. Чатът ще се излъчва на живо от студиото на bgweb.tv - Първата българска Интернет телевизия, а отговорите на въпросите се предоставят в реално време чрез образ, звук и текст.

С утрешното си участие министър Велчев ще стане на практика един от първите потребители на обновената Интернет-страница на Министерство на финансите. Както знаете, следвайки съвременните тенденции за оформление в Интернет-пространството, министерството всяка година обновява дизайна на своята страница и обогатява съдържанието й.

Новата страница ще отговори на интересите на посетители, които търсят информация с максимално широк диапазон на експертно ниво. С цел улесняване на електронния обмен на данни с Министерство на финансите е създадена и нова категория – „Електронни услуги”, която включва електронен пазар за малки обществени поръчки и Публичен регистър за регистрация на цени на тютюневи изделия. Опростената структура, актуалните рубрики и категории, както и запазеният архив ще улеснят също и работата на журналистите, отразяващи дейността на Министерство на финансите.

Регистрацията за участие в утрешния електронен разговор с министъра се извършва в категория “ONLINE С МИНИСТЪРА”. Темите за дискусия се определят изцяло от участниците. Единственото ограничение е свързано с невъзможността да се използва името на министъра и негови производни за псевдоним, както и употребата на нецензурни изрази. Използването на потребителски имена, еднакви или близки с името на министъра се санкционира с отстраняване от участие в чата. По този начин се осигурява на посетителите нормална и пълноценна среда за разговор.

Техническите изисквания за гледане на ТВ-чата с министър Велчев чрез Интернет телевизията са: компютър с колонки и с Интернет-достъп със скорост на връзката минимум 28,8 Kbit/sek. Необходимо е предварително инсталиране на безплатен софтуер за приемане на телевизионно Интернет-излъчване Quick Time 6.0 и (или) Windows Media Player. Препоръчително е връзката да бъде тествана предварително по всяко време преди чата. Повече технически подробности ще намерите на страницата на Министерство на адрес: http://www.minfin.bg/, в категорията “Chat с министъра”.

Екипът, работил по създаването и отговорен за поддържането на новата Интернет страница на Министерство на финансите, ще бъде благодарен за препоръки и коментари с цел оптимизирането и подобряването й в бъдеще.