Министерство На Финансите Дарява Компютри На 13 Областни Администрации

Министерство На Финансите Дарява Компютри На 13 Областни Администрации

На 3 февруари 2005 г., министърът на финансите Милен Велчев ще връчи удостоверения за дарение на компютри на 13 областни управители и техни представители. Дарението на оборудването е в изпълнение на приоритетен проект „Осигуряване на компютърно оборудване и комуникационни технологии на информационната система за наблюдение на държавните помощи”, одобрен с решение на Съвета по европейска интеграция миналата година.

Проектът цели включването на областните и общинските администрации в обща информационната система за наблюдение на държавните помощи.

Както знаете Министерство на финансите е националният орган за наблюдение на държавните помощи. Той провежда цялостната координация на всички дейности, свързани с политиката на държавните помощи, осигурява прозрачност и осъществява наблюдение върху цялостния процес по отпускането на помощи на национално, областно и общинско ниво. Информационната система се изгражда, за да се ускори и опрости процесът по съставянето и подаването в електронен вид на необходимата информация от общинските чрез областните администрации на централно ниво.

Връчването на даренията ще се проведе в Зала “Колегиум” на Министерство на финансите от 13.30 часа на 03 февруари 2005 г., четвъртък.

Водещи новини

Времето