21 Общини От 13 Области Получиха Компютри От Министерство На Финансите

21 Общини От 13 Области Получиха Компютри От Министерство На Финансите

Днес, 03 февруари 2005 г., в Министерство на финансите се проведе церемония по връчването на удостоверения за дарение на компютърно оборудване за нуждите на 21 общини от 13 области в страната.

Техниката се предоставя в изпълнение на проект “Осигуряване на компютърно оборудване и комуникационни технологии на информационната система за наблюдение на държавните помощи”, одобрен с решение на Съвета по европейска интеграция миналата година. Основната цел на проекта е включването на областните и общинските администрации в обща информационната система за наблюдение на държавните помощи. Тя се изгражда, за да се ускори и опрости процесът по съставянето и подаването в електронен вид на необходимата информация от общинските чрез областните администрации на централно ниво.

На церемонията в Министерство на финансите днес присъстваха представители на областните управи от 8 области. Заместник министърът на финансите Кирил Ананиев връчи удостоверенията за дарение.

Ето и списък на общините по области: Област София – общините Антон, Челопеч и Сливница; Област Разград – Община Самуил; Област Смолян – общини Рудозем и Мадан; Област Ловеч – общините Тетевен и Угърчин; Област Русе – Община Две могили и Община Иваново; Област Кърджали – Община Крумовград; Област Плевен – Община Долни Дъбник; Област Хасково – общините Стамболово и Тополовград; Област Велико Търново – Община Полски Тръмбеш; Област Варна – Община Провадия; Област Бургас – общините Малко Търново и Сунгурларе; Област Монтана – Община Берковица; Област Стара Загора – Община Николаево и Община Гълъбово.

Изказване на зам.-министъра на финансите Кирил Ананиев на церемонията по връчване на удостоверенията за дарение на компютърно оборудване за нуждите на 13 областни администрации в страната

Водещи новини

Времето