Заместник Министър Стамен Тасев Се Срещна С Представители На Синдикатите От “Захарни Заводи” Ад

Заместник Министър Стамен Тасев Се Срещна С Представители На Синдикатите От “Захарни Заводи” Ад

Заместник министърът на финансите Стамен Тасев се срещна днес с представители на протестиращите от „Захарни заводи” АД. Той прие декларация на протестиращите, в която са представени искания им.

Зам.-министър Тасев заяви пред протестиращите след срещата, че ръководството на Министерство на финансите приема сериозно проблемите на работещите и ще търси решение на поставените въпроси. Стамен Тасев подчерта също така и заинтересоваността на Министерството „Захарни заводи” АД да продължи производството, осигурявайки работа на хората от Горна Оряховица. „Политиката на Министерство на финансите е предприятията да работят, да плащат данъци и да осигуряват работни места”, заяви зам.-министърът при срещата с представители на протестиращите.

Стамен Тасев пое ангажимент като ръководител на междуведомствения комитет по интегрирана митническа тарифа да свика заседание във възможно най-кратък срок. Комитетът е компетентният орган, който може да даде официално предложение за решаване на проблема. Въз основа на изготвеното от комитета становище Министерство на финансите внася предложение в Министерски съвет, който взима окончателното решение.

Времето