Кралство Нидерлания Дарява 2 Млн. Евро В Подкрепа На Рефомата В Приходната Администрация

Кралство Нидерлания Дарява 2 Млн. Евро В Подкрепа На Рефомата В Приходната Администрация

Министърът на финансите Милен Велчев и Н.Пр. баронеса Хенриета ван Линден, посланик на Кралство Ниделандия в България подписаха Споразумение за предоставяне на безвъзмездна помощ в размер на два милиона евро.

Средствата ще подпомогнат подготовката на страната за членството й в Европейския съюз и ще бъдат изразходвани за подкрепа на проекта за реформа в администрацията по приходите (проекта за изграждане на НАП) чрез финансиране на доставки на стоки и услуги в областта на информационните технологии, капиталното строителство, връзките с обществеността и комуникациите, управлението на риска и подобряване на финансовата дейност.

Безвъзмездната помощ се предоставя от Министерството на външните работи на Кралство Нидерландия на Република България във връзка с членството й в Холандската група към Международния валутен фонд и Световната банка.

Това е втората безвъзмездна помощ, предоставяна от Кралство Нидерландия за подкрепа на проекта за изграждане на Националната агенция за приходите. Първият грант в размер на 2 500 000 евро беше предоставен в началото на проекта през месец декември 2002 г.