Министърът На Финансите Милен Велчев Внесе В Парламента Проекта На Държавния Бюджет За 2005 Г.

Министърът На Финансите Милен Велчев Внесе В Парламента Проекта На Държавния  Бюджет За 2005 Г.

Днес, 27 октомври 2004 г., министърът на финансите Милен Велчев внесе официално проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2005 г. в Народното събрание. Министър Велчев предаде документа на председателя на парламента проф. Огнян Герджиков.

Финансовият министър заяви, че внесеният проект на бюджет е предпоставка за ускореното икономическо развитие, за напредък и стабилност. Бюджетът си поставя като основни приоритети подпомагането на бизнеса както чрез ръст на инфраструктурните разходи, така и чрез по-високи инвестиции в образованието, продължаването на реформи в здравеопазването и ускорено усвояване на предприсъединителните фондове на ЕС. Според министър Велчев бюджетът ще осигури всички необходими условия за своевременното подписване на договора за присъединяване на България към ЕС.

Милен Велчев изрази и увереност, че всички народни представители, които вземат присърце преди всичко националните интереси, а не тясно партийните, ще дадат своя глас в подкрепа на предложения проект. Министърът съобщи, че предстоят широки дискусии по документа с парламентарно представените политически сили.

2005 г. - Доклад по Закона за държавния бюджет на Република България

Водещи новини

Времето