Мф И Мвр Ще Създадат Съвместен Център За Борба С Нарушенията На Закона За Ддс

Мф И Мвр Ще Създадат Съвместен Център За Борба С Нарушенията На Закона За Ддс

Работна среща на представители на Министерството на финансите и МВР се проведе днес във вътрешното ведомство. В нея участваха министърът на финансите Милен Велчев, главният секретар на МВР генерал-лейт. Бойко Борисов, директорът на Агенция Митници Асен Асенов, главният данъчен директор Николай Попов, зам.-министърът на финансите Стамен Тасев, Морис Кембъл - представител на "Краун Ейджънтс", директорите на ДНСП и ДНСБОП ген.-майор Илия Илиев и ген.-майор Валентин Петров, както и техните заместници - полк. Владимир Иванов и полк. Венелин Великов

“Констатирахме постигнатото много добро взаимодействие между двете министерства в борбата срещу производството и разпространението на наркотични вещества. Изграденият и вече работещ център, както и създадените мобилни групи, показаха отлични резултати в тази област”, бяха първите думи на министър Велчев след края на работната среща. Той се спря и на двата основни акцента в бъдещата съвместна дейност: противодействие срещу неправомерното източване на ДДС и срещу контрабандата на стоки.

За постигане на по-добра координация, единност в информационния масив и оперативното взаимодействие се предлага създаването на съвместен център, в който да се включи и представител на ВКП. Генерал Борисов поясни, че в новия център ще трябва да работят още експерти от ДНСПОБ, “Икономическа полиция” и данъчни служители. Идеята е той да бъде ситуиран в Данъчната администрация и в него да се събира информация за всички фирми в страната, нарушили закона за ДДС. По този начин много по-лесно ще могат да бъдат установявани схемите на т.нар. “кухи фирми” и ще се подобри събираемостта на данъка. Бе отбелязан напредък и в съвместната работа на служители от ДНСБОП и Агенция “Митници” в дейността им по разбиване на канали за контрабанда на стоки.

Днес бе постигната договореност в новите 5 мобилни митнически екипи да се включат експерти от “Икономическа полиция” и данъчни служители.

Времето