Милен Велчев Връчи Специалната Награда На Министерство На Финансите За Електронно Правителство

Милен Велчев Връчи Специалната Награда На Министерство На Финансите За Електронно Правителство

Министерство на финансите учреди специални награди за електронно правителство под егидата на министър Милен Велчев. Наградата е учредена с цел поощряване на инициативи и проекти в Интернет, свързани с улесняването на достъпа на гражданите и бързото получаване на информация в различни сфери на обществения живот. Наградата беше връчена днес на Интернет страницата на Русенския университет при откриването на международният Форум "Компютърно пространство 2004".

Критериите при подбора на номинираните проекти и определяне на победителя бяха свързани с приноса в развитието на електронното правителство в България и осигурен достъп на потребителите до информацията в съответната сфера на обществения живот.

Номинирани бяха проектите на:

1. Интернет страницата на Национална Агенция за Професионално Образование и Обучение с мениджър Мария Каменова

2. Интернет страницата на Русенския университет с мениджър Силвия Тодорова

3. Интернет страницата Резултати от местни избори 2003 на Централна Избирателна Комисия Месни Избори

Според оценката на комисията по избор наградената страницата на Русенския университет притежава:

• специален модул за електронно обучение, което разширява достъпа на широк кръг от хора до образованието; електронното обучение позволява също така гъвкавост и отвореност, което отговаря на съвременните изисквания на пазара на труда;

• специализирани модули за развитие на информационното общество и развитие на връзката образование - пазар, като Cisco академия, сървър за безплатен софтуер (freeware) и др.

• разнообразна информация и образователни модули, които са особено полезни за младите хора, както и за специалисти, имащи необходимост от квалификация или преквалификация;

• добър дизайн.

Времето