Подписан Е Финансовият Меморандум По Национална Програма Фар За България 2004

Подписан Е Финансовият Меморандум По Национална Програма Фар За България 2004

Финансовият меморандум BG2004/006-070 по Националната програма ФАР за България за 2004 г. (Част I) между правителството на Република България и Европейската комисия беше официално подписан на 29 септември 2004 г. Меморандумът е на стойност 12.972 мил. евро, предоставени като безвъзмездна помощ на Република България от Европейската комисия.

Финансовото участие на Република България е изразено в национално съ-финансиране по проектите с инвестиционен компонент.

Средствата, предоставени с този меморандум, ще бъдат използвани за реализиране на проекти, съответстващи на договорените с Европейската комисия приоритетни области:

 Укрепване на публичната администрация на всички нива и на съдебната система;

 Подобряване на прозрачността, финансовия контрол и борбата срещу корупцията и измамите;

 Насърчаване на икономическия растеж и конкурентноспособността и на социалното сближаване;

 Интегриране на малцинствата и уязвимите групи в обществото и създаване на по-динамично и плуралистично гражданско общество;

 Засилване на административния и съдебния капацитет за изпълнението и прилагането на законови мерки и за поемане на задълженията при членство в ЕС;

 Подобряване на стратегическото планиране и ефективното използване на средствата от ЕС и подготовка за Структурните фондове (включително прилагането на Разширена децентрализирана система за изпълнение).

Времето