Милен Велчев И Делегация На Министерство На Финансите Замина За Вашингтон За Годишната Среща На Сб И Мвф

Милен Велчев И Делегация На Министерство На Финансите Замина За Вашингтон За Годишната Среща На Сб И Мвф

На 1 октомври 2004 г., министърът на финансите Милен Велчев и делегация на Министерството замина за Вашингтон, САЩ, където ще се проведе годишната среща на Световната банка и Международния валутен фонд. В делегацията от Министерството на финансите са включени заместник-министър Илия Лингорски, държавният съкровищник Гергана Беремска и началник-отдел “Световна банка, МВФ и Г-24” Светлана Панова.

В рамките на визитата са включени срещи на министър Велчев среща с Ан Крюгер, първи заместник управляващ директор на МВФ, както и с Майкъл Деплер, директор на европейския департамент на фонда. В качеството си на Гуверньор на СБ за България, Милен Велчев ще направи изказване по време на откриването и общата годишна дискусия на 3 октомври 2004 г., неделя.

В програмата на финансовия министър присъстват и срещи с представители на Световната банка, Дойчебанк, Citigroup, Париба, Дрезднербанк и UBS. Финансовият министър ще разговаря също и с президента на Международната финансова корпорация, Райфайзенбак и с гуверньора на Гръцката национална банка.

Информация, както и снимки от срещите на министър Велчев, ще бъдат разпространявани своевременно.

Времето