Министърът На Финансите Заминава На Работно Посещение В Солун

Министърът На Финансите Заминава На Работно Посещение В Солун

Днес, 23 септември 2004 г., министърът на финансите Милен Велчев заминава за Солун, Гърция, където ще участва в церемонията по официалното откриване на бюст-паметник на Васил Левски. Тя ще се проведе на 24 септември от 13 часа пред Генералното консулство на България в Солун.

Идеята за изграждането на бюст-паметника възниква през есента на 2002 г. по време на среща между членове от ръководството на Общобългарския комитет “Васил Левски” и Генералния консул на България в Солун. Начинанието се осъществява със съдействието на МВнР, Общобългарския комитет и Фондация “Васил Левски”, както и с доброволните дарения от членовете на Българо-гръцкото дружество в гр. Солун. В края на миналата година Министерството на финансите отпусна 15 000 лева за сметка на преизпълнението на приходите по Републиканския Бюджет за 2003 г. за осъществяването на подетата инициатива.

По време на посещението си в Солун министърът на финансите Милен Велчев ще се срещне и с представители на висшето ръководство на Черноморската банка за търговия и развитие.

Водещи новини

Времето