Министерство На Финансите Представи Нова Информационна Система За Управление На Проектите По Испа

Министерство На Финансите Представи Нова Информационна Система За Управление На Проектите По Испа

Днес, 30 юни 2004 г., в Министерство на финансите беше представена нова информационна система за управление на проектите по програма ИСПА на Европейския съюз.

Информационната система е разработена изцяло в съответствие с регулациите на Европейския съюз и дава възможност за достъп до информация в реално време, заяви при представянето заместник-министърът на финансите Любомир Дацов. Той изтъкна също така, че новата система гарантира прозрачност на цялостната дейност по изпълнение на проектите и създава условия за съвместна работа на българската администрация с администрацията на Европейката комисия в Брюксел.

Директорът на дирекция “Управление на средствата от Европейския съюз” Боряна Пенчева съобщи пред медиите, че разработената система е българска инициатива, разработена в много кратки срокове. (Пълната презентация г-жа Пенчева за системата можете да намеритена страницата на Министерство на финансите.)

Информационната система има два модула – публична част и специална част за представителите на администрацията. Можете да се запознаете с публичната част на системата на адрес: https://ispa.minfin.bg

Времето