Интернет Страницата На Министерство На Финансите Спечели Награда За Най-Добър Институционален Сайт

Интернет Страницата На Министерство На Финансите Спечели Награда За Най-Добър Институционален Сайт

Новата Интернет страница на Министерство на финансите спечели наградата за най-добър Web site на годината в категория “Институционален сайт” на фестивала “Международни медийни събития Албена 2004”. В категорията се състезаваха проекти на Интернет страниците на Български икономически форум, Главно управление на архивите, Национално движение Симеон Втори, Български институт по стандартизация и др. Претенденти за наградата бяха също страниците на Британския съвет в България и Планинска спасителна служба, които останаха съответно на второ и трето място.

Критериите, по които бяха оценявани Интернет страниците са:

· техническо изпълнение,

· комуникативност,

· съдържание,

· оригиналност.

Припомняме ви, че от петък, 4 юни 2004 г., стартира новата Интернет страница на Министерство на финансите, която се намира на известния адрес - www.minfin.bg.

Обновяването на Интернет страницата като дизайн и структура е продиктувано от желанието на Министерство на финансите да предостави on-line максимална по обем, изчерпателност, интензивност и достъпност информация на всички категории потребители. С цел подобряване комуникацията с обществеността е осигурена двупосочност при обмена на информацията чрез редовно поддържан форум и анкети.

На новата страница ще бъде осигурен непрекъснат поток от актуална информация, свързана не само с новините от министерството, но и с предстоящи събития, включени в програмата на министъра на финансите, заместник министрите и отделните дирекции. Ще се публикуват крайни срокове, свързани с изискванията на законодателството, както и предлаганите от министерството административни услуги. На страницата ще бъде предоставяна информация за обявяваните поръчки и търгове, конкурси за свободни работни места и др.

Обогатена е и секцията, съдържаща институционална информация. В изпълнение на ангажиментите си за осигуряване на максимална прозрачност, Министерство на финансите публикува на новата си Интернет страница пълните текстове и резюмета на затворените вече глави от преговорния процес на България за членство в ЕС. Текстовете могат да бъдат прочетени в секция “Европейска интеграция”, раздел “Информация за дейността на МФ в оластта на европейската интеграция”, “Преговорни глави, по които МФ е водещо”.

Със съвременното си графично оформление и подобрени възможности за бърза и лесна навигация новата страница ще отговори на интересите на посетители с максимално широк диапазон на експертно ниво. Опростената структура, актуалните рубрики и категории, както и запазеният архив ще улеснят също и работата на журналистите, отразяващи дейността на Министерство на финансите.

Екипът, работил по създаването на новата страница и отговорен за поддържането й ще бъде благодарен за препоръки и коментари с цел оптимизирането и подобряването й в бъдеще.

Водещи новини

Времето