В България Се Очаква Да Пристигне Нова Мисия На Мвф

В България Се Очаква Да Пристигне Нова Мисия На Мвф

Нова мисия на Международния валутен фонд (МВФ) да посети страната ни обсъдиха вчера, 11 юни 2004 г., министърът на финансите Милен Велчев и ръководителят на мисията на МВФ за България Ханс Фликеншийлд. Предвижда се посещението на фонда да бъде кратко, като основната темата на визитата ще бъдат последни уточнения на параметрите по новото споразумение между България и МВФ. Решението за нова мисия ще бъде обсъдено от борда на фонда в понеделник, 14 юни 2004 г. Тогава ще бъде разгледан и докладът за икономическото развитие на страната ни.

По-рано през деня министърът на финансите Милен Велчев проведе и първата си политическа среща с Роб Бенджамин, регионален директор на Националния демократически институт (НДИ). Двамата обсъдиха конкретни инициативи на института в България, както и бъдещото сътрудничество между НДСВ и НДИ. Бенджамин даде много висока оценка на политическите партии в България, на преговорите на страната ни с Европейския съюз, както и на финансовата политика на правителството.

НДИ вижда НДСВ като ключов играч в политическото пространство на страната и фактор, който не трябва да бъде елиминиран от участието в политическия живот на България и за в бъдеще, коментираха Милен Велчев и Роб Бенджамин.

Времето