Министър Милен Велчев Ще Участва В Благотворителен Мач За Набиране На Средства За Спортни Площадки За Деца Сираци

Министър Милен Велчев Ще Участва В Благотворителен Мач За Набиране На Средства За Спортни Площадки За Деца Сираци

Министърът на финансите Милен Велчев ще участва на 23 май 2004 г., неделя, в благотворителен баскетболен мач, чрез който се набират средства за възстановяване на спортните площадки и игрища за деца. Проявата ще се проведе от 13:00 часа в Зала “Универсиада” и е наречена благотворителен гала-спектакъл “Спорт и здраве за млада България”.

Организационен комитет ще контролира използването на средствата, предназначени за покупка и монтаж на баскетболни табла, футболни вратички и други спортни съоръжения за кварталните площадки и игрища в страната, много от които са в плачевно състояние. Комитетът се оглавява от кмета на Община Търговище Красимир Мирев и включва министър Милен Велчев, Валентин Златев, генерален директор на ЛУКОЙЛ-България, Сашо Дончев, президент на “Овергаз”, Янка Такева, председател на учителския синдикат към КНСБ и Румен Горанов, управител на дружеството за управление на спортни имоти “Академика 2000” към МОН.

Основният акцент в гала-спектакъла е двубоят между отбора на президента на Република България Георги Първанов и отбора на министъра на финансите Милен Велчев.

В благотворителната акция ще вземат участие звездите Нина Николина, Галя и Балет «Сатен» и Руши Видинлиев.

«Космически забивки» ще демонстрират най-добрите баскетболисти в родното ни първенство Смит, Лодърдейл, Тодор Стойков, Мак Тък, Димитър Ангелов и Димитър Хорозов. Водещи на шоуто са Тончо Токмакчиев, Аня Пенчева и Богдан Томов.

Водещи новини

Времето