Милен Велчев Се Срещна С Министъра На Финансите На Великобритания

Милен Велчев Се Срещна С Министъра На Финансите На Великобритания

Министърът на финансите Милен Велчев се срещна днес с Гордън Браун, министър на финансите на Великобритания. По време на срещата министър Браун благодари на Милен Велчев за оттеглянето на номинацията му за управляващ директор на Международния валутен фонд.

По време на разговора със своя колега министър Велчев е потърсил активната подкрепа на Великобритания в процеса на преговорите за присъединяване към Европейския съюз, за да може страната ни да успешно да затвори глава “Конкуренция”. Обсъдена е била и финансовата рамка, която страната ни получи на 10 февруари т.г.

Министър Велчев е запознал подробно Гордън Браун с икономическата и финансова обстановка в страната и с напредъка на реформите у нас. Обсъдени са били и стъпките, които страната ни предприема за развитие на регионалната политика, селскостопанската политика и практиките на финансиране на здравеопазването в двете страни.

По-късно днес министър Велчев ще вземе участие в конференция на Конфедерацията на британската индустрия. Форумът е организиран специално за отбелязване на присъединяването на 10 нови страни-членки в Европейския Съюз.

Милен Велчев ще участва и в кръгла маса на ниво министри на присъединяващите се страни, която ще се проведе в британското Министерство на финансите под домакинството на главния секретар на държавната хазна Пол Ботънг.

Министърът на финансите Милен Велчев ще се завърне от Лондон утре, 13 май 2004 г. В 14 часа в Правителствена зала на Летище София са предвидени изявления за медиите.

Водещи новини

Времето