Държавно-Обществената Консултативна Комисия За Развитие На Митническата Администрация Прие Работна Програма

Държавно-Обществената Консултативна Комисия За Развитие На Митническата Администрация Прие Работна Програма

Вчера, 17 май 2004 г. в Министерството на финансите се състоя единадесетото заседание на Държавно-обществената консултативна комисия за подпомагане развитието на митническата администрация.

На заседанието присъстваха председателят на комисията, зам.- министър Стамен Тасев, Асен Асенов, директор на Агенция “Митници”, представители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на икономиката, Министерството на външните работи, Министерството на правосъдието, “Краун Ейджънтс”, както и на бизнеса - Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Съюз за стопанска инициатива. Като наблюдатели в заседанието взеха участие и представители на Асоциацията на износителите на облекло и текстил и на Браншовия съюз на кожухарската, кожарската, обувната и галантерийната промишленост.

На заседанието бяха дискутирани следните теми:

· Ролята на митническото разузнаване и разследване за защитата на българските производители от нелоялна конкуренция в областта на текстилната и кожарската индустрия;

· Прилагането на чл. 32 от Протокол № 4 към Европейското споразумение за асоцииране и аналогични членове от споразумения за свободна търговия и многостранни договорености.

Комисията прие работна програма за 2004 г., фокусираща върху дейностите:

· Приемане и прилагане на Наредба за опростени процедури при декларирането на стоките;

· Взаимодействие между митническата и данъчната администрации в областта на нарушенията;

· Проекта на Закон за акцизите и акцизните складове; и др.

Следващото заседание на комисията ще се проведе през м. юни 2004 г.

Водещи новини

Времето