Министър Велчев И Посланикът На Холандия Подписаха Споразумение За Безвъзмездна Помощ

Министър Велчев И Посланикът На Холандия Подписаха Споразумение За Безвъзмездна Помощ

Министърът на финансите Милен Велчев и посланикът на Кралство Нидерландия в България Н. Пр. баронеса Хенриета ван Линден подписаха днес споразумение за безвъзмездна помощ от холандското правителство за България в размер на 2.2 млн. евро. Средствата ще бъдат използвана за закупуване на специализирано оборудване за граничния и митнически контрол, - рентгени и друго оборудване.

“Благодарение на тази помощ ще се повиши способността на администрацията за по-добър контрол по границите, ще се увеличат приходите в държавния бюджет. По този начин стойността на дарението ще се окаже сигурно много по-голяма от 2.2 млн. евро.”, заяви след подписването Милен Велчев.

Министърът на финансите благодари на холандското правителство в лицето на посланик ван Линден за жеста от страна на Кралство Нидерландия, водеща държава в нашата група в МВФ и СБ. Милен Велчев изтъкна, че Холандия коректно защитава интересите на страните от своята група. Министърът припомни, че България подписва трето споразумение за безвъзмездна помощ с Кралство Нидерландия.

Баронеса Ван Линден заяви, че дарението от Министерство на външните работи на Кралство Нидерландия е във връзка с членството на България в Холандската група към Международния валутен фонд и Световната банка. Тя подчерта също много добрите отношения между Холандия и България, особено във финансовата област. Нейно превъзходителство съобщи, че холандският министър на финансите ще посети България в началото на март 2004 г. Това посещение ще бъде свързано също и с поемането на председателството на ЕС от Холандия през втората половина на следващата година.

Времето