Интернет Страницата На Министерство На Финансите Бе Отличена Със Специалната Награда “Е-Government” За Принос В Развитието На Електронно Правителство

Интернет Страницата На  Министерство На Финансите Бе Отличена Със Специалната Награда “Е-Government” За Принос В Развитието На Електронно Правителство

На петнадесетия международен форум за компютърни изкуства “Компютърно пространство” 2003 Интернет страницата на министерство на финансите е отличена с две нови награди. Сайтът на Министерството бе награден със специалната награда “Е-government development prize” за принос в развитието на електронно правителство. Страницата спечели и второ място в категорията “Уеб дизайн: общество и институции” .

На 17 октомври 2003 г., от 12:00 часа в зала 3.1 на НДК, в рамките на форума Министерството на финансите организира семинар на тема “Електронно правителство (e-government), нови концепции и реализация” с лектори Оля Генчева – съветник на министъра на финансите по информационна политика и комуникации и директора на дирекция “Информационни системи” - Иван Сариев.

На семинара ще бъдат дискутирани въпроси за приноса на електронното правителство към създаването на по-голяма публичност и прозрачност за действията на държавната администрация, предоставянето на електронни услуги удобни за гражданите и бизнеса, както и решения за осигуряване на максимална защита на информацията.

По време на семинара официално ще бъде обявено учредяването на нова ежегодна награда от Министерство на финансите за постижения и принос в областта на електронното правителство. Целта е да се подпомогне реализирането на проекти за въвеждане на принципите на Е-government в различните сфери на публичната администрация, както и да се стимулира ангажираността на младите специалисти с идеята за електронно правителство. Независимо жури от експерти ще определи победителя. Подробности за условията по участие, номиниране и критерии за отличаване ще намерите на сайта на Министерство на финансите.

Водещи новини

Времето