Милен Велчев И Красимир Катев Заминават На Работно Посещение В Сащ

Милен Велчев И Красимир Катев Заминават На Работно Посещение В Сащ

Министърът на финансите Милен Велчев и неговият заместник Красимир Катев ще проведат работно посещение в САЩ от 13 до 19 октомври 2003 г.

Програмата включва срещи с представители на Държавния департамент на САЩ, Министерството на отбраната, МВФ, сенатори, конгресмени, бизнесмени. По време на визитата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с финансовото и икономическото сътрудничество между България и САЩ.

В рамките на посещението са предвидени срещи с ръководителя на мисията на МВФ за България Джералд Шиф и с директора на Първи европейски отдел във фонда Майкъл Деплер. На срещите ще бъдат обсъдени темите за очакваното изпълнение на бюджета за тази година и подготовката на проектобюджета за следващата година.

Българската делегация ще проведе разговори и със заместник-министъра на отбраната, отговарящ за финансовите въпроси в Пентагона, Дов Закхайм.

Представителите на финансовото министерство ще се срещнат и със зам.-държавния секретар по въпросите на икономиката, стопанството и земеделието Алън Ларсън.

В рамките на работното посещение са предвидени още срещи с конгресмена Робърт Уекслър, старши член на комисията по външна политика и член на подкомисията за отношенията с Европа, с конгресмена Дан Бъртън, заместник-председател на Комисията по международни връзки, с конгресмена Джеси Джексън, отговарящ за международните отношения. Разговори ще се проведат и с конгресмените Рам Емануел и Кен Конрад, членове на сенатската комисия по бюджет.

Предвидена е и среща със сенатор Джон Корзине, член на комисията по международни връзки и банково дело.

Министър Велчев и неговият заместник ще се срещнат и с Уилиям Милър, Председател на Службата за финансова интеграция. Милър е бивш министър на финансите на САЩ и бивш председател на борда на управителите на Федералния резерв.

В Ню Йорк министър Велчев и заместникът му Красимир Катев ще направят презентация на България пред потенциални инвеститори.

Водещи новини

Времето