Милен Велчев Разговаря С Представители На Корпорацията “Бехтел” За Участието На Български Фирми Във Възстановяването На Ирак

Милен Велчев Разговаря С Представители На Корпорацията “Бехтел” За Участието На Български Фирми Във Възстановяването На Ирак

Днес финансовият министър ще проведе онлайн разговор с читателите на Вашингтон пост

В първия ден от работно си посещение в САЩ министърът на финансите Милен Велчев се срещна с Артур Пилзер, вицепрезидент на корпорацията “Бехтел ентерпрайз”. Двамата обсъдиха възможностите за инвестиции от страна на компанията в инфраструктурни проекти в България, както и участието на български фирми във възстановяването на Ирак като субконтрактори на корпорацията. “Бехтел” спечели първия голям договор за възстановяване и реконструкция на инфраструктурата на Ирак.

Програмата на финансовия министър днес включва разговори с представители на американската администрация във връзка с изплащането на иракския дълг към България. По този повод министър Велчев заяви, че очаква ясен сигнал България да бъде третирана наравно с най-привилегированите кредитори на Ирак.

Също днес Милен Велчев ще разговаря онлайн с читателите на интернет изданието на Вашингтон пост в продължение на един час. Чатът ще започне в 11.45 часа местно време /18.45 българско време/. Основните теми ще бъдат присъединяването на България към ЕС, предстоящото пълноправно членството в НАТО и посещението на министъра в САЩ. Колегите, които проявяват интерес, могат да проследят разговора на Интернет адреса www.washigtonpost.com.