Зам.-Министър Ал Джебури Се Срещна Със Зам.-Министъра На Данъците И Налозите На Руската Федерация

Зам.-Министър Ал Джебури Се Срещна Със Зам.-Министъра На Данъците И Налозите На Руската Федерация

Днес, 26 май 2003г., на официално посещение по покана на зам.-министър Ал Джебури в България пристигна съвместна делегация от Руската федерация, която включва представители на Министерство на финансите, Министерство на икономическото развитие и търговия, Министерство на данъците и налозите и Националната банка. Делегацията е водена от заместник-министъра на Министерството на данъците и налозите на Руската федерация Владимир Гусев.

Зам.-министърът на финансите Гати Ал Джебури запозна гостите с българското данъчно и счетоводно законодателство и системата на прогнозиране и планиране на приходите. Акцент в разговорите беше системата на ДДС-сметката, към която руските представители са проявили предварително голям интерес.

Програмата на делегацията включва и среща с Главния данъчен директор и Изпълнителен директор на Националната агенция за приходите /НАП/ Николай Попов, на която гостите ще бъдат информирани за структурата и работата на българската данъчна администрация и развитието на проекта за НАП. Прилагането в практиката на ДДС-сметката и методите на проверка на информацията в електронен вид са основните теми, които интересуват ръководството на Министерство на данъците и налозите.

Предвидени са срещи и с представители на БНБ и Агенция “Митници”.

Водещи новини

Времето