Гергана Беремска Е Назначена За Държавен Съкровищник

Гергана Беремска Е Назначена За Държавен Съкровищник

Министърът на финансите Милен Велчев представи пред медиите Гергана Беремска, която поема поста държавен съкровищник в Министерство на финансите.

Длъжността държавен съкровищник е въведена с последното изменението на Устройствения правилник на Министерство на финансите. Отговорностите на позицията включват: прилагане на политиката по управление на държавния дълг, координация на изпълнението на държавния бюджет, управление на ликвидността на държавните финанси, организация на финансовото управление на помощта, предоставена на страната от Европейския съюз.

Гергана Беремска работи в Министерство на финансите от април 1994 година като специалист в отдел “Вътрешен дълг и парично-кредитна политика”. През годините е изпълнявала длъжностите началник на отделите: “Вътрешен дълг и парично-кредитна политика”, “Специфични дългови инструменти” и “Гаранции и анализи по дълга”. От май 2002 е директор на дирекция “Държавни и гарантирани от държавата дългове”.

Гергана Беремска е завършила Университета за национално и световно стопанство със специалност “Финанси и кредит”. Получила е допълнителна квалификация в областта на финансовите и капиталови пазари в Merill Lynch, New York.

Времето